Elég volt a kirakatkormányzásból!

A kormány PR- és kirakatkormányzást folytat, több plakátot helyez ki, mint ahány intézkedést hoz annak érdekében, hogy az emberek biztonságban érezhessék magukat – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP elnöke hétfői napirend előtti felszólalásában.

Már nemcsak a hétköznapok biztonságát hiányolják az emberek, hanem attól félnek, hogy a kormányzat által létrehozott rendszer ellehetetleníti gyermekeink jövőjét – tette hozzá a pártelnök.

Ha az Emberi Erőforrások minisztériumának államtitkára és a miniszterelnök arról beszél, hogy az oktatás területén a tanárok ne álljanak elő bérköveteléssel, ne helyezzék nyomás alá a kormányt, akkor miért lehet az olimpia nyomásáról, a Nemzeti Bank alapítványainak nyomásáról, a földeladás nyomásáról vagy a trafikeladás nyomásáról beszélni. Költsön magára kevesebbet a kormány, és adja oda az embereknek a pénzt – fogalmazott Tóbiás József.

A pártelnök nyilvánvalóvá tette: hiába fenyegetik a tanárokat, szülőket, diákokat, mára egy kockásfülű nyúl sem ijed meg a kormánytól.

Tóbiás József elmondta: a megfélemlítés antidemokratikus csapatába beállt Kövér László házelnök is a salgótarjáni választásokkal kapcsolatos kijelentésével, ami gyakorlatilag kimeríti a közhatalommal való visszaélést és a helyi közösségek megzsarolásának tekinthető, ám a tarjániak csattanós választ fognak adni erre.

Ami az utcán zajlik az nem más, minthogy az emberek megértették, csak nyomásra hajlandó ez a kormány változtatni, megmozdult a társadalom, nem lehet nem tudomást venni a megfogalmazott követelésekről – tette hozzá.

Kapcsolódó párttagok