Életbevágó fejlesztések maradnak el

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy támogassa azokat a vidéki beruházásokat, amelyeket korábban Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be.

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a kormányfő korábban hiába "járta körbe az országot" és ígért minden megyei jogú városnak 10-40 milliárd forintot, a kormány múlt csütörtökön, "sunyi módon" visszavonta az ígéretek többségét.
    
A kabinet határozata 126 oldalon keresztül sorolja, mely beruházások maradhatnak el - mondta a politikus, aláhúzva, hogy ezek közül több is jelentősen befolyásolja a vidéki életminőséget, hiszen autópálya-építések mellett kórházak és iskolák felújítása is elmaradhat.
    
Szakács László úgy fogalmazott, Orbán Viktor csak azzal van elfoglalva, hogy megpróbálja megnyerni "a pártján és kormányán belüli bandaháborút". A miniszterelnök ezért "akasztotta" a Miniszterelnökséget vezető Lázár János nyakába azt a feladatot, hogy elmondja a megyei jogú városok vezetőinek, "mi miért nem fog megépülni" - tette hozzá.
    
A szocialista képviselő szerint a történtek miatt a miniszterelnöknek csak azon ígéretei valósulhatnak meg, amelyeket "az általuk sokszor szidott Európai Unió" támogat.