mszp.hu | Belföld, Gazdaság | 3-as metró
2016. október 21. 16:41

Életveszélyes metró, tehetetlen Fidesz

A kormány fejezze be a lopást, és írja ki normális módon a közbeszerzéseket!

A 3-as metró állapota mára tarthatatlanná vált. Napról napra növekszik a kockázata a baleseteknek, illetve egy hosszabb leállásnak. A 3-as metró Határ úti megállójánál tartott sajtótájékoztatót Burány Sándor frakcióvezető-helyettes és Szaniszló Sándor, a Fővárosi Közgyűlés tagja.

Azzal kapcsolatban, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította a metrópótló buszok beszerzését, ráadásul 40 millió forintra megbüntette a kiíró BKK-t, Szaniszló Sándor úgy vélekedett, kormányzati beavatkozás történt annak érdekében, hogy „hogy azok a fideszes oligarchák, akik a 3-as metró felújítása körül tevékenykednek” helyzetbe kerülhessenek.

A politikus kifogásolta továbbá, hogy a felújítási tervek szerint elmaradnának az állomásrekonstrukciók.

A főváros ügye országos probléma, mert Budapest a gazdaság szíve Magyarországon, és minden olyan beruházás elmaradása, ami ezt a lüktető gazdasági központot veszélyezteti, az nemcsak egészségügyi, kényelmi vagy közlekedési kérdés, hanem súlyos gazdasági kérdés is – jelentette ki Burány Sándor.

Orbán Viktornak most választania kell a lopás és a budapestiek, valamint az agglomerációban élők biztonsága között – fogalmazott a frakcióvezető-helyettes.
Mint mondta, ma már minden közbeszerzésen olyan pofátlan túlárazás történik, ami nem egyszerűen többe kerül az országnak és az Európai Uniónak, hanem már-már veszélyezteti konkrétan a beruházást is.

Kapcsolódó párttagok