Belföld | Városliget Zugló
2014. október 08. 15:30

Élőlánccal a Városligetért

Az Együtt-PM politikusa elsődleges fontosságúnak nevezte, hogy a főváros első közparkját megőrizzék és a múzeumi negyed létrehozására szánt pénznek a töredékéből felújítsák.

Karácsony Gergely az atlatszo.hu keddi cikkére hivatkozva azt mondta, az Eiffel Palace "botrányos megvásárlásával kapcsolatosan" az a KPMG Tanácsadó Kft. készített "dicsőítő" tanulmányt, amelyik korábban 24, 5 millió forintért egy másik anyagában a Városliget múzeumi negyeddé váló átépítését nevezte jól megtérülő beruházásnak. Hangsúlyozta, hogy ezt a Városligetről szóló tanulmányt többen is bírálták, például azért mert több tényezővel nem számol és azt sem elemzi, hogy milyen lenne a beruházás megtérülése, ha a múzeumi negyedet máshol építenék fel.

Kijelentette, hogy a zuglói és a fővárosi önkormányzati választás egyik fő tétje a terület sorsa. Hozzátette: hajlandóak megmutatni a fideszes döntéshozóknak, hogy civilekkel közösen "készek vagyunk akár a saját testünkkel is megvédeni" a Városligetet.

Bejelentette, hogy a rendezvényen Kukorelly Endre egykori LMP-s politikus és Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke is felszólal. Utóbbi részt vett a sajtótájékoztatón és azt mondta, a Városliget ügye jól példázza a Fidesz akaratos, senkit és semmit figyelembe nem vevő politikáját. Azt firtatta, kinek áll érdekében, hogy elvegye és beépítse a főváros "egyik tüdejét".

Kunhalmi Ágnes kérdésre válaszolva azt mondta, nem hisznek annak a közvélemény-kutatásnak, amelyik szerint a baloldali pártok nem tudnak váltani Budapesten és a Jobbik lesz a második erő.

A szocialisták fővárosi elnöke a közelmúltban készült kampányvideójukról egy kérdésre válaszolva azt mondta, az abban szereplő gyerekek nem kaptak gázsit, ők "barátok és párttagok" gyermekei. Leszögezte azt is, hogy kampányuk a jövőről és a jövő megváltoztatásának vágyáról szól.

Kunhalmi Ágnes egy másik felvetésre nem akart olyan találkozásokba bocsátkozni arról, hogy melyik kerületekben számítanak biztos győzelemre. Annyit mondott, jó eséllyel indulnak ott, ahol tavasszal nyerni tudtak és szoros versenyre számít azokban a kerületekben ahol az országgyűlési választás során kicsi volt a különbség.