Belföld | Józsefváros gondozási díj óvoda bölcsőde
2014. szeptember 20. 18:20

Eltöröljük a bölcsődei gondozási díjat

A fővárosi MSZP a bölcsődei gondozási díj eltörlését ígéri, amennyiben ősszel jelöltjei többségbe kerülnek az önkormányzati választáson.

Erről Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke és Komássy Ákos VIII. kerületi polgármseterjelölt beszélt szombatona gyermekek világnapja alkalmából.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett arra, a Fidesz-kormány néhány éve lehetővé tette, hogy az önkormányzatok bölcsődei gondozási díjat szedjenek.

Értékelése szerint ez nagyon megterheli a családok pénztárcáját, és nagyon kevés bevételt jelent az önkormányzatnak. Mint mondta, 1-2 milliárd forintot szednek be a kerületek a gondozási díjból, ami a kormány által megcsonkított fővárosi költségvetés egészét nézve is elképesztően kevés pénz.

Kunhalmi Ágnes közölte, hogy az MSZP azt szeretné, ne a szülők pénztárcájától függjön és kapcsolatrendszerén múljon, hogy be tud-e jutni a gyermek a bölcsődébe.

Komássy Ákos VIII. kerületi polgármseterjelölt elmondta, feltett szándékuk egy bölcsőde- és óvodaépítési programot indítani Józsefvárosban a következő öt évben, mert csak így érhető el, hogy minden gyermek hozzájusson a megfelelő bölcsődei és óvadai ellátáshoz, melynek révén egyenlő esélyekkel készülhetnek fel életük további szakaszaira.