Belföld | tankönyvek közoktatás
2013. október 11. 12:31

Eltűnt gyerekek az oktatásban

Erről Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja beszélt pénteken Budapesten újságíróknak. A  politikus úgy fogalmazott, az elmúlt időszakban a gyerekek tankönyve és a pedagógusok béremelése mellett gyerekek és a szülők is elvesztek az oktatás új rendszerében.

Jelenleg ugyanis sem a szülők, sem a diákok nem tudják, mi zajlik az oktatásban, a magát családbarátnak mondó kormány ugyanis kiszakítja a gyereket a családokból – értékelte Bangóné Borbély Ildikó, aki szerint az átalakítások legnagyobb vesztesei az általános iskolák első osztályosai. Az esetükben ugyanis egy hónap után derült ki, hogy az ingyenes tartós könyvekből olvasni, írni és összeadni sem tudnak megtanulni, ezért a szülőknek saját költségükön kell megvenniük a tanuláshoz nélkülözhetetlen munkafüzeteket – fejtette ki.

Azt mondta, hogy az MSZP kormányra kerülése esetén kiemelt figyelmet fordít majd a gyerekekre is, ezzel összefüggésben pedig a bölcsődétől az egyetemig biztosítják a minőségi oktatást, eltörlik a bölcsődei gondozási díjat, valamint bölcsőde- és óvodaépítésbe kezdenek.