Emeljék duplájára a gyerekek szünidei étkeztetésének összegét!

Az MSZP azt javasolja, hogy emeljék duplájára a rászoruló gyerekeknek járó szünidei érkeztetés keretösszegét - közölte Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.
A szocialista politikus elmondta: a hét elején módosító javaslatot nyújtottak be a költségvetéshez, amelyben azt javasolják, hogy a szünidei étkeztetés jelenlegi 6,6 milliárd forintos összegét emeljék duplájára.
    
Bangóné Borbély Ildikó a kezdeményezést azzal indokolta: évközben mintegy 500 ezer gyerek szorul arra, hogy kedvezményes étkeztetésben részesüljön, de "érdekes módon" a szünidei étkeztetés csak 208 ezer gyereket illet meg, és ebből is 100 ezren nem kapják meg a napi egy tál meleg ételt.
    
Hangsúlyozta: javaslatukkal szeretnék megelőzni azt a korábbi években kialakult gyakorlatot, hogy a költségvetésben bennmaradó 2-3 milliárd forintot, amelyet gyerekekre kellett volna fordítani, a kormány fideszes önkormányzatok között osztja szét, és megint stadionokat építenek belőle.
    
Az MSZP politikusa szerint a Fidesz-KDNP kormány nem felszámolni, hanem különböző trükkökkel eltüntetni akarja a szegénységet, holott a gyermekszegénység az egyik legsúlyosabb probléma ma Magyarországon, minden harmadik gyermek érintett, a 7 éven aluliak közel 40 százaléka szegénységben nő fel.
    
Hozzátette: kíváncsian várják, hogy a kormány támogatja-e az MSZP javaslatát, fontos-e számára, hogy Magyarországon minden eszközzel küzdjön a gyermekszegénység ellen.
    
Bangóné Borbély Ildikó a VIII. kerületi Rákóczi téren tartott sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy az MSZP szombati választmányi ülése után, ezen a helyszínen osztanak 300 embernek meleg ebédet és süteményt, a gyerekeknek pedig csokimikulást az MSZP politikusai, akik ezzel is szeretnék a közvélemény figyelmét felhívni arra, hogy minden eszközzel segíteni kell a szegény embereket.
    
 

Kapcsolódó párttagok