Belföld, Gazdaság | Orbán recesszió megszorítás
2012. november 10. 11:57

Értelmetlen megszorításokat folytat a kormány

Erről Józsa István, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök elferdítette Brüsszel véleményét, amikor az Európai Bizottság szerdai országjelentésről azt mondta, kormányának már papírja is van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár.    

A szocialista képviselő úgy fogalmazott, ez egy olyan hazugság, amelyet nem lehet elhitetni az újabb és újabb megszorítások által terhelt lakossággal, a nélkülözőkkel.     Józsa István emellett a kormánnyal szembeni bizalmatlanság kifejeződésének és a jogállamokban teljesen szokatlannak nevezte, hogy több már működő magyarországi nagyvállalat is a kabinettel kötött külön szerződésben próbálja garantálni saját biztonságát.

Ezek olyan extrém példák, amelyek elriasztják a befektetőket - értékelte, hozzátéve: az MSZP éppen ezért saját alternatív, progresszív gazdasági programjában vállalja a magyar gazdaság iránti bizalom helyreállítását, a növekedés beindítását.