MTI/mszp.hu | Belföld | Balog Zoltán Erzsébet tábor
2017. október 06. 14:07

Erzsébet-táborok - Gyerekek pénzéből jutott a haveroknak

Az MSZP Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének meghallgatását kezdeményezi az Országgyűlés népjóléti bizottságában az Erzsébet-táborok ügyében.
Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azzal indokolt: a napokban kiderült, hogy Mészáros Lőrinc megjelent a táborok körül és rögtön megkapott félmilliárd forintot a gyerekekre szánt pénzből.
 
Felidézte, hogy tavaly szeptemberben magántulajdonba került a fonyódi és a zánkai gyermeküdülő. Már akkor felhívta a figyelmet - folytatta -, csak idő kérdése, hogy a táborok körül megjelenjen "Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István, és elkezdjék a lopást".
 
A politikus úgy fogalmazott: "gusztustalan és visszataszító, hogy Orbán Viktor még a hátrányos helyzetű gyerekek üdültetését is arra használja, hogy a strómanja révén a saját zsebét megtömje". Ez politikai pedofília - hangoztatta.
 
Bangóné Borbély Ildikó elmondta, a kormány azért államosította az étkezési utalványok piacát, hogy a bevételeket a rászoruló gyerekek üdültetésére költse. Hozzátette: "a jogsértő módon lenyúlt utalványpiac" miatt eddig 10 milliárd forint büntetést kellett kifizetni az utalványforgalmazó cégeknek a magyar adófizetők pénzéből.
 
A politikus szerint a gyerekek táboroztatására gyermekenként alig több mint 38 ezer forintot költ a kormány, "ők meg milliárdot lopnak el" ebből a keretből is.
 
Úgy összegzett: az Orbán-kormánynak nem fontosak a magyar családok, a magyar gyerekek, Orbán Viktornak csak egyetlen dolog számít, a saját családja, hiszen "Mészáros Lőrincen keresztül az Orbán család kapja a gyerekektől ellopott pénzt is".
 
Bangóné Borbély Ildikó felolvasta az MSZP nyilatkozatát Földi László volt hírszerző Echo TV-s megnyilatkozásáról. Arra szólította fel Orbán Viktort és a Fideszt, "valljanak színt: egyetértenek-e azzal, hogy +háború van+, és +likvidálni+ kell a menekülteket segítő civil szervezetek tagjait" úgy, ahogy azt a Fidesz politikáját támogató Földi László mondta.
 
Hozzátette: ha Orbán Viktor és a Fidesz nem határolódik el ettől a kijelentéstől, azzal "gyilkolási engedélyt" ad saját híveiknek, hogy jogukban áll bárki életét kioltani, akinek véleménye nem egyezik a kormány bevándorlási politikájával.
 
A szocialista politikust kérdezték arról, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök Facebook-bejegyzésben a baloldali szavazókhoz fordult, hogy támogassák pártját a kormányváltás érdekében. Bangóné Borbély Ildikó szerint a baloldali szavazók baloldali demokratikus pártoktól várják azt, hogy leváltsák Orbán Viktort 2018-ban és nem a "cukiskodó" Vona Gábortól.