mszp.hu | Belföld | bérek minimálbér
2016. augusztus 02. 14:32

Európai Unió = folyamatosan növekvő bérek

Október másodikán a Fidesz Magyarország Európai Unióból való kivezetését készíti elő, amivel az Orbán-rezsim egy csapásra megoldja a hazai munkaerőhiányt, hiszen aki menni akar, maradnia kell, aki pedig kint dolgozik, annak vissza kell jönnie.


Ezzel a váddal illette a kormányt Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. A politikus rámutatott, hogy kizárólag az Európai Unióban maradás garantálja a magyar munkavállalók számára a folyamatosan növekvő béreket.

Felhívta a figyelmet, hogy egy esetleges kilépés járulékos hatásaként a hazaözönlő, az unióból kirúgott magyar munkavállalók százezrei, a hazai munkaerőpiacon letörik az így is alacsony béreket, így a kormány és a multik megspórolhatják a minimálbér-emelést.

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy azonnal változtasson az országot tönkretevő politikáján, ne vezesse ki az hazánkat az európai közösségből, és haladéktalanul emelje a minimálbért 150 ezer forintra – jelentette ki Gúr Nándor, aki azt is követelte, hogy a Fidesz az európai intézményekben a szocialistákkal együtt támogassa az egységes uniós minimálbért, ami Magyarországon több, mint 100 ezer forintot hagy a dolgozók zsebében, s ezzel már a létminimum fölé emeli a legkisebb fizetéseket.

Kapcsolódó párttagok