’Ez Budapest jövőjéről szól’

A párt alelnöke elmondta, hogy az eddigi Budapest-politika leginkább a főváros kifosztásának politikáját jelentette, ahol a kormány akarata győzött a polgárok érdekeivel szemben. Elengedhetetlen tehát a változás, és a lehető legszélesebb körű egyeztetésre van szükség ahhoz, hogy 2014 után egy jobb, és a polgárokhoz szóló Budapest-terv jöjjön létre.

Az együttműködésben részt vevők - az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben, Együtt Magyarországért, a Változást! 2014, a HÍD a Demokráciáért Egyesület, valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - egy új, önálló Budapest-törvényt is szorgalmaznak, amely a főváros kapcsolatrendszereit szabályozná és a város fejlődésének kérdéseit rögzítené.

Horváth Csaba azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy elmondta, nem elég csak a választásokig gondolkodni, foglalkozni kell azzal is, hogy mi lesz másnap. Ezzel egyidejűleg ígéretet tett arra, hogy ennek eleget fog tenni, valamint elmondta, a civilekkel való együttműködést intézményi keretek közé kívánja emelni.

Tovább a záróközleményhez >>>