MTI/mszp.hu | Belföld | kopaszok Városliget
2016. július 20. 09:38

Ez maga a „kopasz-kormányzás”!

Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője szerdai napirend előtti felszólalásában elmondta, a Városliget beépítését ebben a formában a budapestiek háromnegyede nem támogatja. Felhívta a figyelmet arra, hogy múzeumi negyed építkezései teljesen átalakítják majd a talajvíz irányait, így ez a környező területek lakóházainak megroggyanásához vezethet. Hozzátette: a jelenlegi rombolás is közveszélyes, „össze-vissza hull az azbeszt”.
Szerinte ugyanakkor a Liget-projekt nem egyszeri ügy, hanem egy működési modell: egy gyenge fővárosi vezetés és egy még gyengébb, de annál erőszakos kormány magatartásának modellje. „Önök a kopasz-kormány uralkodóinak tekintik magukat, akik ha már más eszköz nincs, erőemberekkel érik el céljukat” - mondta a képviselő, aki szerint nem normális, hogy „ki tudja milyen alkalmazásban álló kopaszok” rendőröket utasítanak és tüntetőket vernek. Mi lesz a következő lépés, legközelebb a hadsereget vagy a Terrorelhárítási Központot vetik be, hogy megtartsák hatalmukat? - tette fel a kérdést.
 
Úgy vélte: ezek a módszerek a féldiktatúrákat és a magyar pártállami időket idézik, holott a Fidesz alapítói biztosan tudják milyen érzés, amikor a hatalom lehallgatja őket és névtelen erőembereket küld rájuk. „Ez maga a kopasz-kormányzás” - jelentette ki. 
 
Hangsúlyozta: a kormány visszaél a hatalommal, a kormányzás nem szól másról, mint "pár pénzes projekt ellopásáról". 
 
Szerinte a városligeti agresszió megjelenése azt jelzi, hogy a kormány fél a hatalom elvesztésétől, és attól, hogy a „vezetőszár és a bilincs a fideszes képviselőket is a utoléri”.

MSZP - Timeline | Facebook

Kunhalmi Ágnes: a Fidesz kormányzásában 2-3 havonta névtelen kopaszok kerülnek elő kormányzati érdekeket erőszakkal biztosítva. A kormányzás nem szól másról mint pár pénzes projekt ellopásáról. Budapest és Magyarország is ennél többet tud, többre képes és többet is érdemel a Fidesz-KDNP-nél! http://bit.ly/2aa0sKP

Kapcsolódó párttagok