mszp.hu | Belföld | propagandaminisztérium Rogán Antal
2015. szeptember 29. 14:27

Ez nem kormányalakítás, hanem további osztozkodás!

Rogán Antalnak ma nem lett propagandaminisztériuma, és ez az MSZP-nek köszönhető.

Az MSZP nem járult hozzá ahhoz, hogy a Rogán-minisztérium létrehozása ügyében az Országgyűlés eltérjen a Házszabálytól, és egy módosító javaslattal megakadályozta a mai szavazást – mondta Bárándy Gergely, majd arról beszélt, hogy ezzel elértük, a kormánypártok ma nem tudták folytatni az osztozkodást. Amit ugyanis a Fidesz csinál, az nem kormányátalakítás, hanem osztozkodás a zsákmányon és a hatalmon – tette hozzá a Törvényalkotási bizottság alelnöke.

A Propagandaminisztérium ötlete ennek az osztozkodásnak a része: egy olyan ajándék Rogán Antalnak Orbán Viktortól, amellyel a hűségét hálálja meg, természetesen a magyar adófizetők pénzén. Ahogy azt már mindenki tudja, Lázár János és Rogán Antal nem szereti egymást, „fasírtban vannak”, és nem hajlandóak együtt dolgozni. Ezt a helyzetet úgy próbálja megoldani a Fidesz-kormány, hogy az egészségügy, az oktatás, a munkahely-teremtés vagy a fizetésemelés helyett egy második, teljesen felesleges Orbán-körüli minisztériumra költi a pénz, aminek, persze, a magyar adófizetők látják kárát. A tárcának egyébként az lenne a feladata, hogy – az igazi diktatúrák mintájára – propagandatevékenységet folytasson.

Az új minisztérium létrehozását most egy hétre meg tudtuk akasztani, de természetesen a zárószavazáson sem fogjuk támogatni ezt a képtelen előterjesztést – zárta sajtótájékoztatóját az MSZP parlamenti képviselője.