mszp.hu | Belföld | egészségügy Szent János Kórház
2017. október 08. 12:11

Fagyosak a kórtermek a Fidesz miatt, de ez nem maradhat így!

Egészen elképesztő, hogy 2017-ben Magyarországon Buda egyik legnagyobb egészségügyi központjában, a Szent János Kórházban egyes kórtermekben nincs fűtés, miközben kint 10 fok van és a betegek fagyoskodnak – jelentette ki Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Mindez még elképesztőbb annak tükrében, hogy például a felcsúti focipálya gyepe fűthető, a felcsúti kisvasúton is van fűtés – tette hozzá.
 
Emlékeztetett, 2011-ben is lehetett sejteni, hogy a teljes államosításból baj lesz; a világszínvonalú egészségügy helyett a valóság ma a fagyos kórtermekkel és a kilométeres várólistákkal írható le.
 
Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő szerint a Fidesz-kormány lélegeztető gépen tartja a magyar egészségügyet. Kevés az orvos, kevés a nővér, nincs ehető étel és a háziorvoshiány miatt körülbelül 1,2 millió ember nem jut hozzá alapvető orvosi ellátáshoz, illetve körülbelül 2 millió ember nem jut sürgősségi ellátáshoz szintén orvoshiány miatt Magyarországon.
 
Fel kell tenni a kérdést, hogy tényleg 2017-ben Magyarországon embereknek kell meghalniuk azért, mert a Fidesznek fontosabb stadiont építeni, mert a Fidesznek fontosabb a Várba költözés, és mert a Fidesznek fontosabb, hogy Vietnamban kórházat építsünk, mint az, hogy a magyar állampolgároknak a teljes jogú ellátást biztosítsuk! – fogalmazott a szocialista képviselő.
 
Őrsi Gergely és Bangóné Borbély Ildikó figyelemfelhívásként néhány olajradiátort, villanyradiátort és hősugárzót adott át a kórháznak, és felszólították a Fidesz-KDNP-s képviselőket, hogy vásároljanak be legalább jelképesen, azt mutatva, hogy tenni akarnak a magyar egészségügyért.