Fejlesztés helyett fejvesztés

Erről Harangozó Gábor országgyűlési képviselő beszélt pénteken újságíróknak, sajtóhírekre hivatkozva.
    
A politikus emlékeztetett, Brüsszel korábban szabálytalanságokat állapított meg az uniós támogatások elosztásának rendszerében, ezért felfüggesztette a már elvégzett munkák számláinak kifizetését. Harangozó Gábor szerint elképzelhető, hogy az unió több tízmilliárd forintos büntetést is kiszab a magyar kormányra, amelyet a magyar költségvetésnek kell viselnie.

Ebben az esetben pedig az orvosok és a tanárok fizetik meg a kormány "dilettantizmusának" árát, hiszen elképzelhető, hogy ők ezért nem kapják meg a korábban nekik ígért teljes béremelést - fejtette ki az MSZP képviselője, aki mindezt felháborítónak nevezte annak tudatában, hogy stadionépítésekre több tízmilliárd forintot fordít az állam a költségvetési tartalékból.

Szólt arról is, hogy a most elvesző uniós támogatásokat jövőre a minisztériumoknak kell kigazdálkodnia, ami jelentős elbocsátásokkal és feladatleépítéssel járhat.

Harangozó Gábor szerint a történtek miatt egyértelműen Orbán Viktor kormányfőt és Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt terheli a felelősség. Az ellenzéki politikus emellett arra is felszólította a kabinetet, hogy az új pályáztatásra kötelezett forrásokat a kisvállalkozásoknak tegyék elérhetővé.