Félidőben a kormány

A képviselő kitért arra, hogy a kabinet munkáját értékelve általános és szakpolitikai meglátásaikat is megfogalmazzák majd.
    
A frakcióvezető-helyettes - keddi, napirend előtti felszólalásához hasonlóan - egy olyan autóshoz hasonlította a kormányt, aki szembe megy a forgalommal. Ennek elég sok áldozata van - tette hozzá.
    
Mint mondta, az út elején "elgázolták" az adófizetők nyolcvan százalékát, mert az egykulcsos adóval a kis- és közepes keresetűek rosszul, a magas jövedelműek pedig jól jártak. Több tízezer szolgálati, előrehozott és korkedvezményes nyugdíjasnak elvették vagy járadékká minősítették át járandóságát - folytatta Lukács Zoltán, aki szerint a kormány "bünteti" a mozgáskorlátozottakat, a siketeket, a gyengén látókat, a daganatos, illetve a cukorbetegeket, az új munka törvénykönyvét pedig a "fideszes gyáriparosok, nagytőkések diktálták", a kormányoldal pedig leírta.
    
Hangot adott annak a meglátásának is, hogy az "elhibázott kormányzati gazdaságpolitika" és kijelentések kiszolgáltatottá tették a devizahiteleseket. Áldozatnak nevezte azokat a fiatalokat is, akik a felsőoktatási keretszámok és finanszírozás megállapítása miatt "nem is álmodhatnak arról", hogy továbbtanuljanak.
    
A politikus bírálta, hogy ahelyett, hogy a kormányerők "fékeznének", most még "gázt adnak és robognak szembe tovább a forgalommal", mert újabb adókat vetnek ki. Ezek között említette a telefon- és sárgacsekk-adót, valamint a lakás és autóbiztosítások megadóztatását.