Belföld | garázdaság Károlyi Mihály eva
2011. november 07. 11:26

Feljelentés garázdaság miatt

Az MSZP elnöke és frakcióvezetője, aki a szocialisták hétfői frakcióülését követő sajtótájékoztatóját Károlyi Mihály Kossuth téri szobra előtt tartotta több képviselőtársa jelenlétében, azt mondta: garázdaság miatt feljelentést tesz az ellen a jobbikos képviselő ellen, aki elvitte és kidobta a szobor előtt elhelyezett koszorúkat. Az elnök és a frakció több tagja koszorút helyezett el a szobornál.

Mesterházy Attila emlékeztetett arra, hogy mindegy két hete levélben kérte Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy akadályozza meg a szobor elszállítását, erre azonban máig nem kapott választ.

A frakcióvezető elmondta azt is: pártja támogatja, hogy megmaradjon az eva, amely egyszerű adózást jelent, és segít a feketegazdaság felszámolásában. Elutasítják ugyanakkor az új munka törvénykönyvére vonatkozó javaslatot, ezért kedden újabb egyeztetést tartanak a szakszervezetekkel, akiknek a kezdeményezéseit minden esetben be fogják terjeszteni módosító javaslatként, akkor is, ha azzal a frakció nem is ért egyet.

Az MSZP ugyancsak kifogásolja a köznevelési törvényjavaslathoz készített mellékletet, amelynek kapcsán Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól választ várnak arra, hogy miért hazudott korábban a szakma képviselőinek. Mint mondta, a javaslatból iskolabezárások és mintegy 8-10 ezer pedagógus elbocsátása olvasható ki.

Mesterházy Attila jelezte, hogy a polgárőrséggel kapcsolatos előterjesztést pártja támogatja.

A frakció tagjai megemlékeztek az egyiptomi buszbaleset áldozatairól és együttérzésükről biztosították a családtagokat.