Feljelentést tesz az MSZP és az Együtt-PM a TV2 eladása miatt

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: jó okuk van gyanítani, hogy a TV2 tényleges tulajdonosai nem azok - Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató -, akiket a tranzakció megkötésekor megneveztek, így a nyilvánosság által megismert jogügylet nem a valóságot mutatja, és fennáll a lehetősége, hogy "az ismeretlen elkövetők színlelt gazdasági tevékenységet végeznek".

Hozzátette: információik szerint a Fideszhez köthető "oligarchiák" is részesei voltak az ügyletnek.

Braun Róbert szocialista politikus azt mondta: egyértelmű kapcsolat van a TV2 értékesítésében részt vevő Weil, Gotshal & Manges ügyvédi iroda és Nyerges Zsolt üzletember között, akit Szigetvári Viktor fideszes oligarchának nevezett.

Az iroda vezető partnere, Siegler Konrád képviselte az Infocenter.hu-t a cég tulajdonosi közgyűlésein, másrészt ő képviselte a vállalatot akkor is, amikor megkísérelte megvásárolni magyar RTL 31 százalékos részesedését - jelentette ki.

Az MSZP-s képviselőjelölt azt mondta, hogy a TV2-t papíron megvásárló cégek annak a Szabadság téri épületnek a címén vannak bejegyezve, ahová a Weil, Gotshal & Manges ügyvédi iroda, és ott tartották korábban az Infocenter.hu közgyűlését is, ahol az akkori tulajdonosok mindegyikét - Nyerges Zsoltot is - Siegler Konrád képviselte.

Braun Róbert megemlítette: az ügyvédi iroda 2011-ben és 2012-ben 1,3 milliárd forint megbízáshoz jutott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, ahol főtanácsadóként dolgozott Nyerges Attila, Nyerges Zsolt testvére.

Kérdésre elmondta, nem kezdeményeztek vagyonosodási vizsgálatot Simon Zsolt és Yvonne Dederick ellen, mert megítélésük szerint az adóhatóságnál elég jó szakemberek ülnek ahhoz, hogy maguktól is gyanúsnak ítéljék, két magánszemély hogyan bonyolíthat le egy 20-30 milliárd forint értékű tranzakciót.