Fellebbezést nyújt be az MSZP és az Együtt-PM

A képviselő bizonyítékaik közé sorolta azt az interneten is látható felvételt, amelyen egy férfi "kifejezetten elismeri, hogy szervezetten szállít szavazókat a szavazókörbe.” Hozzátette, a férfi arra hivatkozik, hogy az idős emberek csak így tudják leadni a voksaikat. A szocialista képviselő azt mondta, hogy éppen ilyen okok miatt hozták létre a mozgóurna intézményét, ráadásul a felvételeken nem idős, hanem kifejezetten fiatal emberek láthatóak.

Bejelentette, hogy fellebbezésükhöz csatolják egy szemtanú magánokiratba foglalt nyilatkozatát is, amelyik szerint a felvételen látható eset nem egyszeri volt, hanem egész nap zajlottak "ezek a szállítások".

Emellett beadják a szavazatszámláló bizottság egyik tagjának a nyilatkozatát is. Eszerint a Lungo Drom által a bizottságba delegált tag a szavazás menete során folyamatosan sms-üzeneteket küldött, amelyek - véleményük szerint - alkalmasak lehettek arra, hogy kiderüljön, még kik nem adták le a voksukat.

Harangozó Tamás hivatkozott egy másik, korábban már közzétett felvételre is, amit egy útszélen álldogáló csoport mellől vettek fel az ellenzéki pártok aktivistái.

A 2010-es önkormányzati választásokhoz képest most mintegy másfél százalékkal többen voksoltak – közölte. Az érintett szavazókörben viszont több mint nyolc százalékkal több ember jelent meg, mint három éve - hívta fel a figyelmet.

A képviselő azt is elmondta, hogy az eddig nyilvánosságra került, a "csalás tényét igazolni látszó bizonyítékokon felül" várhatóan további bizonyító erejű felvételek is megjelenhetnek a közeljövőben.