Belföld | városrehabilitáció Ferencváros
2014. július 22. 12:53

Félmilliárdot bukott Ferencváros

Egy tutyimutyi vezetésnek köszönhetően Ferencváros 500 millió forintot bukott el.

Pál Tibor, az MSZP IX. kerületi frakcióvezetője elmondta: a város rehabilitáció húsz éve Ferencváros büszkesége, melynek keretében régi, rossz komfortfokozatú lakásokat újít fel az önkormányzat, ahová a leromlott állapotú épületek lakói költözhetnek. Ez a folyamat húsz éven keresztül, egészen 2010-ig folytatódott.

Az önrész és a vállalkozói tőke mellett a rehabilitáció forrásaként megjelent a fővárosi önkormányzat támogatása is, ám mivel több épület nem készült el az elmúlt négy évben, így az elnyert vissza nem térítendő támogatást, kb. 500 millió forintot, a fővárosi közgyűlés elvonja – jelentette ki a kerületi képviselő.

Pál Tibor szerint, mindez azért történt, mert a IX. kerület vezetése négy év alatt képtelen volt felújítani a házakat, vagyis egy rátermett vezetés munkájával ma nem lenne Ferencváros 500 millió forinttal szegényebb. 

A politikus rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezi, hogy kiderüljön, honnan teremti elő a kerület az elvesztett támogatást, és kik a felelősök azért, hogy 500 millió forinttal szegényebb lett Ferencváros.

Pál Tibor elmondta azt is, hogy Gegesy Ferenc volt kerületi polgármester lehet a demokratikus ellenzék közös ferencvárosi polgármester-jelöltje.