Belföld | túlmunka közszolgák
2014. november 29. 12:47

Fenyegető a fizetetlen minisztériumi túlmunka

Az embereknek most kell felemelniük a hangjukat a Miniszterelnökségen bejelentett fizetetlen túlmunka ellen, különben hamarosan mindenki hasonló helyzetben találhatja magát.

Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt is mondta, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János összekeveri a közszolgálatot a rabszolgasággal, "fenyegetéseivel" pedig tönkreteszi a tárcánál dolgozók családi életét.

Ez csak egy kísérleti terv - jegyezte meg a politikus, aki szerint a kabinet a mostani lépéssel azt is vizsgálhatja, milyen megtakarítást érhetne el, ha szélesebb körben bevezetné a 10-12 órás munkanapokat.
    
"A korrupt kormány már az emberek bérét akarja meglopni" - fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó, szerinte ugyanis az így megspórolt pénzt a "haverjai" között osztaná fel ez a kabinet.
    
A politikus bejelentette, az MSZP kész jogi segítséget nyújtani a fizetetlen túlmunka miatt távozó közszolgáknak, továbbá mindenkinek azt üzeni, az internetadó ügyéhez hasonlóan próbálja ebben a kérdésben is meghátrálásra késztetni a kormányt.