Belföld | Fidelitas Németh Szilárd rezsi mutyi
2014. március 06. 16:23

Fidelitas-tagok járnak jól a fogyasztóvédelmi referensek képzésével

A kormányváltó szövetség szerint a Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas fővárosi politikusai járnak jól a fogyasztóvédelmi referensek képzésével.

Szabó Szabolcs, a baloldali ellenzék csepeli képviselőjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: Németh Szilárd  (Fidesz) csepeli polgármester javaslatára fogadta el a parlament ősszel azt a törvénymódosítást, amely fogyasztóvédelmi referens alkalmazására kötelezte a 250 embernél többet foglalkoztató nagyvállalkozásokat, üzletláncokat.

Az Együtt-PM politikusa szerint rövid idő alatt két-háromezer referenst kell kiképezni, így összességében több százmillió forintos piacról van szó. Felhívta a figyelmet arra, hogy az új képzési lehetőséget elsőként kihasználó cég, a Fogyasztóvédelmi Referens Képző és Közvetítő Központ Kft. már a vonatkozó törvénymódosítás előtt beadta bejegyzési kérelmét a bíróságra.

A cég ügyvezetője Asztalosné Miklós Julianna, akinek fia, Asztalos Dávid, a XVII. kerületi Fidelitas elnöke, Németh Szilárd rezsi-munkabizottságának tagja, ő fizette be a cég alapításához szükséges illetéket is - közölte Szabó Szabolcs.

Szerinte ez azt bizonyítja, hogy a Fidesz egy újabb piacon próbálja helyzetbe hozni politikusait. Arra szólította fel Németh Szilárdot, tisztázza, milyen kapcsolatban áll Asztalos Dáviddal. Megemlítette továbbá, hogy a fogyasztóvédelmi referenseket képző céggel kapcsolatba hozható az ugyancsak fidelitasos Barkó Ivett is, akinek Asztalos Dávidhoz hasonlóan irodája van "Németh Szilárdétól pár ajtónyira" a képviselői irodaházban.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője a sajtótájékoztatón arra szólította fel Németh Szilárdot, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusát, tisztázza, hogyan tettek szert offshore cégek - köztük Garancsi Jánosé, a Videoton futballklub tulajdonosáé - három év alatt százmillió forint haszonra az Ausztriából beszerzett olcsó gáz értékesítéséből, és az miért nem rögtön a szolgáltatókhoz került.