Belföld | oligarchák Püspökladány mutyi Pécs
2012. július 15. 13:16

Fidesz-mutyik országszerte

Török Zsolt, a párt szóvivője vasárnap Budapesten, a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt azt mondta, a mutyikra utal a "Simicska Zrt.-k, Nyerges Kft.-k" működése is, és ahogy az egész országban, úgy Pécsen és Püspökladányban is tetten érhető a mutyizás.

Tóth Bertalan, az MSZP elnökségi tagja elmondta, a pécsi fideszes városvezetés úgy döntött, hogy kiszervezi az óvodai, iskolai közétkeztetést. A múlt évi közbeszerzésen a Pest megyei közétkeztetési ügyekből ismert HunGast is indult, akkor 1,3 milliárd forintot ajánlott, de ezt Pécs nem fogadta el. Az idén újra kiírták a tendert, a HunGast ezúttal már 1,5 milliárdot ajánlott, s ezt a városvezetés elfogadta, illetve 15 százalékkal megemelte a közétkezetés árát, hogy ki tudja fizetni a beszállítót.

A szocialista politikus - mint a bíráló bizottság egyik tagja - úgy véli, a HunGast hamis okirattal igazolta az egyik alkalmassági feltételt, ezért közérdekű bejelentéssel a közbeszerzési hatósághoz fordult. Választ nem kapott, ezért az MSZP demokrácia-központja magánokirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést fog tenni - közölte.

Bangóné Borbély Ildikó, a párt elnökségi tagja a Püspökladányban történtekről azt mondta, az idén 92 millió forint veszteséget halmozott fel a többségi önkormányzati tulajdonban lévő patika. Miért tűri el a fideszes polgármester, hogy idegen érdekeket képviseljenek a ráfizetés ellenére? - tette fel a kérdést, hozzátéve, a "pénzelszívó" nem jól működik, mégis fenntartják. Az ellenzéki párt demokrácia-központja ezek alapján hétfőn
feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt.