Belföld | bkv Budapest főváros
2012. február 16. 14:27

Fideszes bukta - Kinek a lekvárja?

Kifejtette: szinte nincs olyan nap, hogy ne marasztalná el a Fővárosi Önkormányzatot a Közbeszerzési Döntőbizottság. Ide sorolható a csepeli szennyvíztisztító ügye, a Margit híd ügye és a BKV is. Csak a szennyvíztisztító és a Margit híd ügyeivel összefüggő törvénytelen döntések miatt több mint két és fél milliárd forint kárt okoztak a fővárosi lakosoknak.

Tegnap a BKV reklámfelületeinek bérbeadása kapcsán kétmillió forint bírságot szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság a Főpolgármesteri Hivatalra és a BKV-ra, tekintettel arra, hogy törvényellenesen közbeszerzési eljárás nélkül akarták értékesíteni a reklámfelületek hasznosítási jogát, amely nyolc évre körülbelül 5 milliárd forintot jelent – fogalmazott a szocialista politikus hozzátéve, a fideszes városvezetés 15 hónapja alatt több mint 20 millió forintot kellett kifizetni bírságokra és jogorvoslati eljárásokra.

Simonka Csaba fölszólította Tarlós István főpolgármestert, kezdeményezzen vizsgálatot annak érdekében, hogy a budapestiek vagyonát ne bírságokra és eljárási költségekre pazarolják, hanem fejlesztésekre, a szociális ágazat bővítésére, esetleg az oktatás színvonalának emelésére költsék.