mszp.hu | Belföld | lehallgatás MTVA várhegyi attila Vas Imre
2016. augusztus 25. 18:41

Fideszes lehallgatási botrány az MTVA-nál

A Fidesz politikai eszköztára a politikai ellenfelek megfélemlítéséből, kenőpénzek beszedéséből és egymás lehallgatásából áll az elmúlt hetek tanúbizonysága szerint.

Erről Bárány Balázs az MSZP elnökségi tagja beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette, hogy bár botrány botrányt ér, azt nem látni, hogy a nyomozóhatóságok komoly szorgalommal végeznék a munkájukat.

Mint ismeretes lehallgató készüléket találtak az Magyar Televízió igazgatói tárgyalójában, a témával 16ó óra című hetilap részletesebben is foglalkozott.

A 168 órában megjelentekre hivatkozva Bárány Balázs két nevet külön is kiemelt. Az egyik Vas Imre üzemeltetési igazgató, aki a lap értesülései szerint azon az első felvételen hallható, ami akkor készült amikor a poloskák beszerelésre kerültek.

Az ügy kirobbanásakor Vas azt monda az egész felsőbb érdekekből történt - hangsúlyozta a politikus.

A másik Várhegyi Attila a Fidesz volt pártigazgatója, Szolnok város korábbi polgármestere, aki az újságban megjelentek szerint a „Magyar Televízió mellet titokzatos tanácsadóként kezében tartja az évi 83 milliárdos költségvetést” - mondta el Bárány, majd hozzátette, nehezen elképzelhető, hogy az ő tudta nélkül megtörténhetett volna a lehallgató készülékek elhelyezése.

A lehallgatáson, megfélemlítésen és a zsaroláson kívül van-e még olyan politikai eszköz, amit a 20. századi diktatúráktól szeretne ellesni, vagy esetleg Erdogan Törökországából szeretne eltanulni, és itt Magyarországon alkalmazni Orbán -  zárta sajtótájékoztatóját Bárány Balázs.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok