mszp.hu | Belföld, Külföld | földárverés földmutyi
2016. január 18. 15:43

Fideszes spekulánsok kiárusítják a magyar földet

Orbán lopásalapú kormányzása milliomossá teszi a fideszes földspekulánsokat: fideszes képviselők családtagjai, gázszerelők, műkörmösök, fitneszedzők és államtitkárok lesznek hirtelen nagybirtokosok – jelentette ki Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja hétfői Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Még dicsekednek is azzal, hogy eddig mintegy 130 ezer hektárt sikerült már lenyúlniuk – tette hozzá.

A politikus szerint a fideszes földspekulánsok valójában nem gazdálkodnak, csak megveszik olcsón a területeket, majd drágán bérbe adják, vagy később sokszoros áron értékesítik tovább „pénzes külföldi vásárlóknak”.

Vajon miért nem halljuk most a Fidesz tiltakozását a külföldiek földszerzése ellen? – vetette föl.

Úgy fogalmazott, mára világossá vált, hogy a Fidesz célja nem a földek magyar kézben tartása, hanem az, hogy ezek eladása és az ebből származó haszon a saját spekulánsuk zsebébe folyjon. Hozzátette: Mészáros Lőrinc, L. Simon László és a többi fideszes földspekuláns kiárusítja a hazát, piacra dobja nemzeti függetlenségünket és a nemzeti közös vagyonunkat.

Beke Károly árulkodónak nevezte azt is, hogy a földeladási programért államtitkárként ugyanaz a Bitay Márton Örs felel, aki a „trafikmutyit felügyelő bírálóbizottságnak” is tagja volt.

Kijelentette: az MSZP nem hagyja kiárusítani Magyarországot, az összes földterület eladását kivizsgáljuk és a korrupcióval értékesített területeket visszavesszük az állam tulajdonába.