Belföld | EP2014 kampány
2014. május 14. 15:51

Fideszes szokás lett az avatás utáni bezárás

A Fidesz "mirelitkampányt" folytat az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban: hűti a kedélyeket, hogy a téma ne nagyon legyen benne a közbeszédben, másrészt félkész beruházásokat ad át.

Erről Tüttő Kata, a szocialista párt EP-képviselőjelöltje, fővárosi frakcióvezető-helyettes beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Példaként a Várkert Bazárt, valamint a Móricz Zsigmond körtéren lévő, kedden átadott Gombát említette, ami szerinte láthatóan nincsen kész. Hozzátette: ez nyilván azért történik, mert kevés a beruházás, kevés szalagot lehet átvágni, és az a jó megoldás, ha egy beruházást többször is átadnak.

Mint mondta, "a rezsizseni, Németh Szilárd csepeli polgármester" úgy döntött, hogy tovább szeretné csökkenteni saját rezsijét, ezért az ő autóit nem lehet megbüntetni a kerületben szabálytalan parkolásért.

Tüttő Kata úgy folytatta, Óbudán a fideszes Menczer Erzsébet saját fiának utaltatott ki lakást, míg a Belvárosban Rogán Antal polgármester "két vagyonnyilatkozat-módosítás között" eladta a Párisi udvart egy offshore cégnek, Nagy Gábor Tamás, az I. kerület vezetője pedig a választás előtt átadta a Várkert Bazárt, azóta azonban az utcába sem lehet bemenni. Hozzájuk csatlakozott Hoffmann Tamás újbudai polgármester - tette hozzá.

Felvetette a Citadella ügyét, mondván: ez az egyik legtöbb látogatót vonzó fővárosi látványosság, évente kétmillió turista kíváncsi rá, de most fel sem lehet menni rá.

Tüttő Kata azt mondta, 2000-ben a Fidesz-kormány 20 évre odaadta a Citadella vagyonkezelői jogát egy vállalkozónak, de megromlott a viszony, és "kipaterolták" őt, a vagyonkezelés Újbudához került, amely ugyanezzel a vállalkozóval kötött szerződést, ezért az állam ismét visszavette a vagyonkezelést és komoly rendőri erőkkel ismét "kipaterolta" a vállalkozót.

A fővárosi politikus szavai szerint a vállalkozó 1,2 milliárd forint kártérítést követel, amelyből első fokon a bíróság hatszázmillió forintot megítélt. Ezt a budapesti adófizetők pénzéből kell kifizetni - mondta.