Fideszes vagyonnyilatkozatok – A 250 milliós titok

A lopásalapú kormányzás újabb ékes bizonyítékaként számolt be Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese egy árvarésről, melyen egy Fiat Ducatot próbált eladni Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, és minderre azért volt szüksége, mert bírósági végzés szerint 250 milliós tartozása van készfizető kezességből fakadóan, ám ennek semmi nyoma nincs a kormánypárti képviselő vagyonnyilatkozatában.

Egy országgyűlési képviselő nem engedhet meg magának 250 millió forintos titkokat – szögezte le az MSZP-s politikus.

Az MSZP elnökhelyettese választ vár arra a kérdésre, hogyan adhatott egy bank 250 milliós hitelt valakinek, aki mellett a készfizető kezes egy olyan képviselő, akinek nulla jövedelme van, hiszen már nem őstermelő, a képviselői tiszteletdíj pedig nem fogadható el fedezetként.

Az MSZP képviselője kifejtette: Simonka képviselő úr sofőrje 100 millió forint értékben vett Mezőhegyesen földet egy olyan lakcímre bejelentve, ahol nyilvánvalóan nem lakik senki. Ezzel összefüggésben izgalmas kérdésnek nevezte Gőgös Zoltán, hogy hogyan adhatott ki a jegyző igazolást a földárverésen történő részvételre.

Gőgös Zoltán követelte: Simonka György válaszoljon, kinek és milyen módon vállalt kezességet 250 millióra, és hogyan maradhatott ki ez a tartozás a vagyonnyilatkozatából.