mszp.hu | Belföld | fizetésemelés 2015
2015. szeptember 22. 16:21

Fizetésemelést 2015-ben

Az MSZP fizetésemelést követel az ápolóknak, a pedagógusoknak, a közigazgatásban dolgozónak, a katonáknak - közölte a párt elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Tóbiás József szerint Magyarországon az emberek túl sokat dolgoznak túl kevés pénzért, a bérek jóval lemaradnak az uniós átlagtól.

Szerinte az elmúlt öt évben az is kiderült, hogy a kormány bérpolitikája csak "csókosoknak", a barátoknak szól, "a felső tízezer kormánya" nem vette figyelembe azokat, akik Magyarországot szolgálják.

Az MSZP 2015-ben fizetésemelést követel az ápolóknak, a pedagógusoknak, a közigazgatásban dolgozónak, a katonáknak, mindenkinek, aki arra esküdött fel, hogy a magyar államot szolgálja - hangoztatta.

Tóbiás József elmondta, a szocialisták elkötelezettek a nettó százezer forintos minimálbér mellett. Úgy folytatta: a gazdasági növekedés és a költségvetés helyzete egyaránt lehetővé teszi, hogy átlag ötven százalékos fizetésemelés legyen úgy, hogy senki ne keressen 150 ezer forintnál kevesebbet.

Kérdésre válaszolva Tóbiás József azt mondta, hogy a gazdasági növekedés miatt a béremeléshez szükséges összeg fele rendelkezésre áll. Emlékeztetett arra, hogy a kormány átvállalja a "Magyar Televízió 47 milliárd forintos adósságát", illetve hogy az adóhatóság volt elnöke, Vida Ildikó szerint 1000 milliárdos áfatartozás van Magyarországon. Ha ennek csak tíz százalékát beszedik, és ha nem a tévére pazarolja el a kormány a pénzt, akkor meglesz a fedezete a béremelésnek - fejtette ki.

Kapcsolódó párttagok