Gazdaság | devizahitelesek
2011. június 07. 14:17

Fogyasztóvédelmi bizottság: az adósokat informálni kell

A civil oldal képviseletében felszólalók többsége hiányolta a csomagból a magáncsőd intézményét, amelyet a bizottság szocialista elnöke is fontosnak tartana. Simon Gábor az ülést követő sajtótájékoztatón megerősítette, hogy az MSZP továbbra is a magán- és családi csőd intézményének bevezetését szorgalmazza, és úgy vélte, a kormány öt pontos csomagja "levegővételhez" juttatja ugyan a devizahitelüket törleszteni tudókat, de a problémát nem kezeli, ahhoz további intézkedésekre lenne szükség.

A bizottság elnöke a kormányzati akciótervben szereplő árfolyamrögzítésről azt mondta: az valójában kényszerhitel, igazi előnyt akkor jelentene, ha a magyar gazdaság fejlődése lendületet kapna, és így a forint erősödne.

Szerinte továbbra is rengeteg a kétség a nemzeti eszközkezelővel kapcsolatban, a hírek szerint ennek működésére szánt 5 milliárd forinttal a problémát nem lehet megoldani.

A kormányzati öt pontból a szocialista politikus hiányolta a szociális elemet és úgy vélte: szociális bérlakás építési és menedékház programot kellene indítani.