Belföld | választókerület ombudsman
2012. november 20. 14:45

Fogyasztóvédelmi ombudsmant javasol az MSZP

Erről Simon Gábor elnökhelyettes számolt be sajtótájékoztatón. Elmondta: az MSZP néhány napon belül kezdeményezi a fogyasztóvédelmi ombudsman hivatalának létrehozását, és azt is, hogy készüljön kormányzati jelentés a fogyasztóvédelem elmúlt két évéről, mert megítélésük szerint a terület háttérbe szorult a 2010-es kormányváltás óta, az új intézményrendszer nem váltotta be a reményeket.
    
A szocialista párt ülésén téma volt a választási felkészülés is. Simon Gábor közölte, hogy a 106 egyéni körzet többségében már megszületett a döntés a választókerületi felelős és koordinátor megválasztásáról, és a listát hamarosan véglegesítik. Mesterházy Attila pártelnök még augusztusban jelentette be, hogy választókerületi felelősöket neveznek ki az MSZP-ben, és többségük a szocialista párt egyéni képviselőjelöltje lehet 2014-ben.
    
A párt elnöksége arról is döntött, hogy az MSZP vezetői, országgyűlési képviselői a következő hetekben vidékjárást kezdenek, kistelepülésekre látogatnak el. Ezt azzal indokolta, hogy a falun élőket számos kormányzati intézkedés - például az egykulcsos személyi jövedelemadó és a szociális kiadások csökkentése - sújtja, mint ahogyan sok a probléma az önkormányzati rendszer átalakítása és a közmunkaprogramok körül is. Ennek a következménye, hogy a Fidesz mára elvesztette a kistelepülésen élő támogatóinak kétharmadát - jelentette ki.
    
A több hónapig tartó MSZP-s falujárás célja a szocialisták programjának megismertetése lesz, közte is elsősorban foglalkoztatáspolitikai és oktatási elképzeléseiké.