Forradalom volt? - Könyvbemutató

Az értékelés ezúttal is a legfontosabb ágazati politikákat veszi górcső alá és kiterjed a szakpolitikai intézkedésekre, a hatalompolitikai és a szimbolikus, kommunikációs vonatkozásokra is, valamint választ ad arra, milyen következményekkel járt az a társadalmi-gazdasági kísérlet, amelynek a jelenlegi kormány alávetette Magyarországot.

A tanulmánykötetet bemutatta: Petschnig Mária Zita és Farkasházy Tivadar.

Petschnig Mária Zita közgazdász a bemutatón kiemelte: az elmúlt években valóban sok minden reformra szorult, "de nem így és nem ilyen formában".

A kormány harmadik évét értékelő kötet bemutatásakor Petschnig Mária Zita hangsúlyozta, hogy ami az elmúlt három évben történt, nem volt forradalom.

A kormány a kétharmados többségre hivatkozva a kisebbség akaratát érvényesítette, mert bár sok minden reformra szorult, "de nem így és nem ilyen formában" - fogalmazott.

Kifejtette: a kormányzó párt mozgásterének bővítését szolgálja a politikában a múlt és az ideológiai kötöttségek kiiktatása, az alaptörvény tetszőleges átalakítása, az Alkotmánybíróság és a Költségvetési Tanács súlytalanítása, a külső korlátok lebontása, a Nemzetközi Valutaalap "kikergetése" és "az EU-kötelekéből való kilépés feszegetése".

A kötet bemutatásán jelen volt Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője is.