Belföld | kórházak államosítása kórházak
2012. március 06. 15:13

Funkcióváltó intézmények, megszűnő kórházak

A Fővárosi Közgyűlés Egészségpolitikai és Szociális bizottságának alelnöke elmondta: olyan vidéki kórházakban, ahol traumatológia ellátás folyik, ahol sebészeti betegeket operálnak, megszüntetnek intenzív osztályokat.

Havas Szófia kifejtette: evidensnek látszik, azért volt szükség az államosításra a főváros egészségügyi intézményei vonatkozásában, hogy a kormány azokat bezárhassa, funkciójukat megszüntethesse.

A szocialista politikus rávilágított: a kormány a saját maga által alkotott törvényt sem tartja be, hiszen mai napig él az a rendelkezés, melynek értelmében egy-egy törvény hatályba lépéséhez harminc napos kihirdetési időre van szükség, ehhez képest február 8-án megjelenik egy rendelkezés, ami mindössze fél órás felkészülési időt ír elő.

Havas Szófia bejelentette, hogy a Magyar Szocialista Párt Alkotmánybírósághoz fordul a törvények be nem tartása, az alapvető emberi jogok, úgy mint az egészséghez és a gyógyuláshoz való jog súlyos megsértése miatt.

A szakmaiatlan és átgondolatlan döntések iskolapéldájaként említette a politikus a hatvani kórház esetét, ahol 600 ágyon látnak el traumatológiai, sebészeti, nőgyógyászati és gyermek betegeket, miközben e struktúra mellett megszüntetik az intenzív osztályt.