Funkcióváltó kórházak, bezárt osztályok

Dr. Havas Szófia, a Főváros Közgyűlés Egészségpolitikai és Szociális bizottságának alelnöke mai, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: valószínűleg azért nem kapkod a kormány az átszervezéssel, mert ugyanúgy nem állnak rendelkezésre a szükséges források, mint az egészségügyi dolgozók bérrendezésére.

Hozzátette: Balog Zoltán miniszter ígérete szerint megkezdődnek a tárgyalások a beígért bérrendezésről, de egyelőre csak az látható, hogy talán őszre halasztják az említett bérek kifizetését.

A Péterfy Sándor utcai kórházban valószínűleg megszűnik a sebészet, mely Budapest 3-4 kerületének betegeit látja el – jelentette ki Havas Szófia hozzátéve, hogy a mai napig nem tudni, ki fogja megoperálni a sebészeti ellátásra szoruló betegeket.

Mivel a chipsadóból nem folyt be elegendő pénz, így a struktúraátalakítás is egyetlen célt fog szolgálni a politikus szerint: minél kevesebb pénzt juttatni az egészségügyi ellátórendszernek, tehát tovább fog nőni a kórházak eladósodása.

Havas Szófia úgy vélekedett, ilyen körülmények közé nem fognak visszatérni azok az egészségügyi dolgozók, akik elhagyták az országot; ehhez nagyságrendekkel nagyobb fizetésre és biztonságosabb munkahelyekre lenne szükség.