mszp.hu | koncepciós eljárás | Igazságügy
2016. január 28. 15:55

Futószalagon gyártott koncepciós perek

Bárándy Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján annak a véleményének adott hangot, hogy a Fidesz a legsötétebb diktatúrák módszereit alkalmazva futószalagon gyártja a koncepciós eljárásokat és ezzel eteti a sajtót a saját támogatása növelése érdekében.

Ehhez megtalálják az ügyészségen belül azokat az embereket, akik hajlandóak a Fidesz politikai megrendeléseit teljesíteni – mondta. Ugye senki nem gondolja komolya, hogy a legtöbb gyanúsítás és vád véletlenül esik a kampányidőszakokra, és hogy ezek túlnyomó többsége később abszolút alaptalannak bizonyul? – tette fel a kérdést.

Molnár Gyulát a 2010-es önkormányzati választási kampány hajrájában gyanúsították meg aztán felmentették, Szabó Lóránd dombóvári polgármestert hasonló időzítéssel helyezték vád alá majd mentették fel, az ajkai Schwartz Bélát 22 ügyben gyanúsították meg, és egy sem állta meg a helyét a bíróság előtt - sorolta a példákat az MSZP képviselője, a Törvényalkotási bizottság alelnöke.

Most pedig a Hagyó Miklós és társai ellen folyó büntetőperben derült ki, hogy a vádak alaptalanok. „Nem volt Nokiás doboz, nem volt kenőpénz, nem volt korrupció” – jelentette ki a korábban büntetőjogászként praktizáló szocialista képviselő. A híres Hagyó-perben a vádlottak nagy részét felmentették, egyetlen olyan vádpontban sem állapították meg senki felelősségét, amely korrupciós bűncselekményről szólt.

Azok az emberek pedig, akik például hazug vallomásokkal asszisztáltak a Fidesz koncepciós eljárásaihoz, több esetben nemhogy büntetésben, hanem még jutalomban is részesültek. Az az ügyésznő például, aki annak idején a Hagyó-pert elindította, ma Tarlós István tanácsadója – hangzott el.

Jogállamban senkit nem lehet következmények nélkül csak úgy megvádolni és alaptalanul meghurcolni – jelentette ki Bárándy Gergely. Azokat a szocialista politikusokat (Zuschlag Jánost például), akikről jogerősen bebizonyosodott, hogy bűncselekményt követtek el, az MSZP úgy rúgta ki, hogy a lába nem érte a földet – tette hozzá.