Gazdaságfejlesztési alapot!

Józsa István országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: továbbra sem értenek egyet a magánnyugdíjpénztárak vagyonának államosításával, ami a szocialisták szerint jogtalan lépés volt, de ha már az visszavonhatatlanul megtörtént, a pénzt nem szabad "elkótyavetyélni", hanem a gazdasági növekedés beindítására kell fordítani. Ehhez ugyanis - jegyezte meg - többletforrás kell.

A gazdasági bizottság szocialista alelnöke szerint a második negyedévi GDP-adatok, azaz a gazdaság stagnálása és az elmaradó bevételek miatt új költségvetésre, új adótörvényekre van szükség. Ezzel összefüggésben azt mondta, hogy mindaz, amit Orbán Viktor kormányfő szerdán bejelentett, elégtelen a helyzet kezelésére, vizsgálatokkal és kampányokkal nem lehet orvosolni a "lesújtó gazdasági adatokat", amelyek miatt "egy ország bukhat el" Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel.

A gazdaságfejlesztési alap létrehozását az is indokolja, hogy növekedés nélkül üres ígéret, hogy a kormány garantálja a nyugdíjakat - fűzte hozzá.

Reményét fejezte ki Józsa István azért is, hogy Orbán Viktor mégis felülvizsgálja az egykulcsos adórendszerről alkotott véleményét, és kezdeményezi megváltoztatását.