Gúr Nándor: ígéretek és hazugságok

Az alkotmányozásra is a kitért a szocialista képviselő. Mint mondta, torzónak látja az MSZP a tervezetet, ami nem segít a társadalmi különbségek felszámolásában. Az új alaptörvény olyan passzusokat is tartalmaz, mely ellehetetleníti a parlament működését - fogalmazott Gúr Nándor.

Az elmúlt tíz hónapban a korábbi ígéreteit nem teljesítette a kormánypárt, viszont az emberektől elvettek. Több új munkahelyet ígértek, de közben szétverték a közmunkaprogramot, és munkanélküliek száma 673 ezerre nőtt. Adócsökkentést ígértek, de igazságtalan adórendszert vezettek be. Elkobozták az emberek magán-nyugdíjpénztári befizetéseit, nem javult a közbiztonság, a médiára szájkosarat tettek - sorolta a problémákat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnök.

A tankötelezettséget le szeretnék vinni 15 évre, ami semmilyen lehetőséget nem ad egy nehéz környezetben élő fiatalnak, nem lesz szaktudása, hogy kiléphessen a munka világába.

Ezek miatt ragaszkodnunk kell az álláspontunkhoz - mondta Gúr Nándor.
 

  • 2 kulcsos, igazságos adórendszerre van szükség
     
  • közfoglalkoztatás, 3-6 hónapig napi 8 órában, amíg nincsenek új munkahelyek
     
  • gyermektámogatási rendszerek visszaállítása


Ezek a pontok a munkájukból élő emberek érdekeit nézik, akikre szüksége van az országnak - zárta szavait a szocialista képviselő.