mszp.hu | Belföld | Belváros ingatlan korrupció
2015. december 15. 16:31

Gyanús ingatlaneladások a fővárosban

Az ötödik kerületi önkormányzat úgy határozott, hogy kidob az ablakon százmillió forintot, mi pedig azt javasoljuk a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy hajoljon le érte.

Ha Láng Zsolt gazdasági bizottsági elnök és Kocsis Máté alelnök nem akarja bűnszervezetben való közreműködés látszatát kelteni, akkor lépjen fel, és éljen az elővásárlási joggal – mondta a fővárosi frakcióvezető. Hozzátette, hogy ha esetleg kijátszották az elővásárlási jogot, akkor tegyenek feljelentést, hogy a főváros érvényt szerezhessen az eredeti jogának.

Horváth Csaba egy olyan ingatlan eladása kapcsán szólította fel cselekvésre a Fővárosi Önkormányzatot, amelyet az ötödik kerület harmadáron szándékozik értékesíteni egy ügyvédi iroda részére. A politikus szerint az sem kizárt, hogy korrupciógyanús ügyről van szó.

A frakcióvezető bizonyítékot is mutatott arra, hogy egy épülettel arrébb már háromszor annyiért adja el a kerület az ingatlanokat.

A sajtótájékoztató második részében Szaniszló Sándor fővárosi képviselő arról beszélt, hogy két héttel ezelőtt a Fővárosi Közgyűlés döntött a Klotild-palota maradék ingatlancsoportjának értékesítéséről. A politikus kijelentette, hogy itt is olcsón, féláron értékesítik a mintegy ezer négyzetméternyi ingatlant, amivel több százmilliós veszteség érte a fővárost.

A politikus elmondta, hogy más Fideszes kerületekben is tapasztalt hasonló eseteket, például a VIII. kerületi Trefort utcában, ahol egy „megbízható offshore-cég” lesz egy palota tulajdonosa.

Kapcsolódó párttagok