mszp.hu | Belföld | Gyárfás Tamás úszósport | Sport
2016. április 13. 12:15

Gyárfás tisztázza a helyzetet és távozzon!

Két országgyűlési képviselő ezúttal nem elsősorban politikusként, hanem nőként és anyaként szólította fel lemondásra és az úszósport körüli botrányok tisztázására Gyárfást Tamást.

Az a botránysorozat, amely az úszósportot övezi, nem tesz jót sem a sportolóknak, sem a szövetségnek, sem a sportágnak, különösen nem a világbajnokság előtt és az olimpia évében – figyelmeztetett Heringes Anita.

A politikus megnyugtató, a helyzetet tisztázó egyenes válaszokat követelt Gyárfás Tamástól, a Magyar Úszó Szövetség elnökétől. Mint mondta, a szülők nem tudják, hogy az úszósport közelébe engedjék-e gyermeküket. Hozzátette, hogy Magyarország nem veszítheti el a jövő olimpiai bajnokait az elmúlt időszakban napvilágra került botrányos események miatt.

Bangóné Borbély Ildikó bemutatta a Gyárfás Tamás számára készített segítséget: a felmondását – és egyben tisztségeiről való lemondását –, amelyet már csak alá kell írnia. A dokumentum itt megtekinthető.

A képviselő felszólította Gyárfás Tamást, hogy a szövetség következő ülésén kérjen maga ellen bizalmi szavazást, a voksolás pedig legyen titkos, hogy ezzel elkerüljék a szavazásra jogosultak megfélemlítésének lehetőségét.