mszp.hu | Belföld | vasárnapi zárva tartás
2016. április 13. 15:46

Gyűjtjük az aláírásokat, nem hiszünk a Fidesznek

Azért gyűjtünk aláírásokat, mert nem hiszünk a Fidesznek. Az elmúlt négy napban világossá vált, meg akarja fosztani a választókat a Fidesz attól, hogy véleményt mondjanak a saját sorukról, a vasárnapi nyitvatartásról – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP elnöke a Nyugati pályaudvar aluljárójában található aláírásgyűjtő ponton tartott sajtótájékoztatóján.

Az MSZP elnöke emlékeztetett: Semjén Zsolt azt mondta, nem mondanak le a vasárnapi boltzárról, Balog Zoltán és Lázár János miniszterek pedig nem támogatták a miniszterelnök előterjesztését.

Ezek után világos, hogy a Fidesz nem a társadalom akaratára és véleményére kíváncsi, hanem újabb regulát szeretne bevezetni – azért kell gyűjteni az aláírásokat, mert a Fidesz csak az erőből ért – fogalmazott.

Tóbiás József kifejtette: ha nép mondta volna ki, hogy el kell törölni a vasárnapi boltzárat, akkor három évig nem nyúlhatott volna a kormány ehhez a kérdéshez, így viszont a Fidesz megváltoztathatja a törvényt, viszont kellő számú ajánlás mellett jelezhetünk a miniszterelnököt, ha mégis meggondolná magát.

Nyakó István a népszavazás kezdeményezője emlékeztetett a miniszterelnök szavaira, aki a zárva tartás megszüntetése helyett a kiterjesztése mellett érvelt.

A miniszterelnök vagy kirúgja a kormányából azokat, akik a vasárnapi újranyitás ellen szavaztak, vagy hazudott, amikor azt mondta, ezeknek az embereknek fel is út, le is út.

Nyakó István szimbolikusan négy csomag gyűjtőívet bocsátott útjára, melyek Budapest négy pontjára jutnak el.

Továbbra is gyűjtjük az aláírásokat a Nyugati pályaudvar aluljárójában, a Blaha Lujza téren, az Örs vezér téren és a Móricz Zsigmond körtéren.

Kapcsolódó párttagok