Harangozó Tamás: A korrupció az önök egyetlen valódi kohéziós ereje

Éles, bekiabálásokkal tarkított vita alakult ki Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes és L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára között. A szocialista politikus szerint a kormány a bevándorlásellenes kampánnyal a szegénységről, a korrupcióról, az egészségügy, az oktatás állapotáról és a kivándorlásról akarja elterelni a figyelmet. A kampány azt a célt szolgálja, hogy azok a milliók, amelyek a létminimum alatt élnek, féljenek és gyűlölködjenek, mert addig sem veszik észre, hogy a nyomoruk oka a Fidesz.

Harangozó Tamás szerint az emberek nem a bevándorlók miatt nem kapnak időpontot vérvételre vagy kell évekig várniuk egy műtétre. Bírálta az oktatási rendszert is, amely szerinte elitista, feudális, barbár, és visszarepíti az országot a középkorba.

Úgy vélekedett, hogy a kormánypártok oligarchái nem bírják abbahagyni az „ipari lopást”, mert „a korrupció az önök egyetlen valódi kohéziós ereje”. A képviselő azt mondta, ha a kormány nem képes itthon tartani a fiatalokat, a végén még ő fog könyörögni a bevándorlóknak, hogy valaki jöjjön már ide éhbérért dolgozni, hogy a kormánypártok „nyugodtan, zavartalanul lophassanak”.