Belföld | Polt Péter parlament
2013. március 04. 17:58

Harangozó Tamás azonnali kérdése Polt Péterhez

A Budapesti Katonai Ügyészség tizenhét ember ellen emelt vádat, amelyet - a szervezeti átalakulás után - a Központi Nyomozó Főügyészség képviselt. A vádirat szerint a vádlottak - honvédségi intézmények vezetői és alkalmazottjai - 2002 és 2010 között több mint kétszázmillió forintot kértek, illetve kaptak a tárcának beszállító vagy arra pályázó cégektől.

Az MSZP-s Harangozó Tamás hétfői azonnali kérdésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a per első fokú ítéletében a bíróság súlyos megállapításokat tett az ügyészség tevékenységével kapcsolatban.

Ifkovics Béla bíró a vádiratot hiányosnak, a bizonyítékokat ellentmondásosnak és feltételezéseken alapulónak nevezte. Éles kritikával illette az ügyészség munkáját, különösen azért, mert a vád zöme O. J. dandártábornok törvényellenesen megszerzett vallomásán alapult, amely így nem használható fel bizonyítékként.

A szocialista politikus ennek alapján arra várt választ a legfőbb ügyésztől, hogy cáfolja-e ezt, ha pedig nem, milyen következményei lehetnek az ügynek.

Viszonválaszában Harangozó Tamás azt kérdezte, ha tettenérés történt, hogyan születhetett felmentő ítélet. Szerinte az ügyészség becsületét rondítja az ügy.