Három éve nincs stabil költségvetés

Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának tagja ara hívta fel a figyelmet, hogy a parlament kormánypárti többsége kedden ismét módosította a büdzsét. Az idei második módosításra az E.ON magyarországi gázüzletágának megvétele miatt volt szükség. Burány Sándor hangsúlyozta, hogy az idei költségvetést alig több mint két hónapja fogadták el és nem egészen egy hónappal korábban egyszer már változtattak rajta.

A politikus ezek alapján kijelentette: az országnak három éve nincs stabil költségvetése, ami recessziót, magas inflációt valamint reálbércsökkenést hozott, miközben munkahelyek megszűnésével jár együtt.

A Matolcsy Györgyöt a Nemzetgazdasági Minisztérium élén váltó Varga Mihály nem tett, de nem is tehetett ígéretet a változtatásra, mert a gazdaságpolitikát nem a tárca irányítja, ennek az "unortodoxnak nevezett ámokfutásnak letéteményese változatlanul Orbán Viktor miniszterelnök" - közölte Burány Sándor. A képviselő végül azt mondta, hogy az Orbán-kormány által okozott felfordulás helyett fordulatra van szükség, amire az MSZP készen áll.