Hazugok az urizáló fideszes elit statisztikái

Pártunk alelnöke szerint hazugok a statisztikák, az elsődleges munkaerőpiacon ugyanis az elmúlt években mértékadó módon nem nőtt a munkahelyek száma; ráadásul a minimálbér idei emelése is megkésett, nem hozza vissza a külföldön dolgozókat.

Gúr Nándor pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, ugyan a fideszesek azt "harsogják", hogy hétszázezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, de ebbe beleszámolják a 220 ezer közfoglalkoztatottat, a külföldön munkát végzők egy részét is. Hozzátette: hét évvel ezelőtt még a statisztikákban nem szerepeltek a diákok, akik száma 150-200 ezer főt tesz ki a foglalkoztatottak között.
    
A hazug statisztikába beleszámolják még a részmunkaidőben dolgozókat is - közölte, megjegyezve, hogy mindez összesen 600 ezer embert jelent, akik nem az elsődleges munkaerőpiacon jelentek meg.
    
Az országgyűlési képviselő véleménye szerint a kormány öt éven keresztül meglopta a minimálbéreseket, 2016-ra értek el oda, hogy nagyjából ugyanakkora volt a minimálbér vásárlóértéke, mint 2010-ben.
    
Gúr Nándor szerint megtöbbszöröződtek a minimálbérre rakodó terhek; és a minimálbér mostani emelése is csak töredékét hozza haza annak a hatszázezer embernek, aki külföldön vállal munkát.
    
A politikus szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által említetett 1100 milliárd forintos hitelfelvétel 3,5 millió családdal számolva 350 ezer forintot jelent családonként.
    
Gúr Nándor kijelentette: a 2018-as kormányváltás után az MSZP megteremti a biztos megélhetés alapját. Nettó százezer forintos minimálbért ígért, azt, hogy a nyugdíjemelésnél figyelembe veszik a gazdaság növekedését. Elmondta, az energiaárakat csökkenteni kell, ha a világpiaci árak is csökkennek és ki kell terjeszteni az áfacsökkentést több alapvető élelmiszerre.
   

Kapcsolódó párttagok