Helyi közösségekkel lehet legyőzni a Fideszt

Az építkezés nem önmagunkban, hanem a társadalomban kezdődik – mondta Tóbiás József, az MSZP társadalomszervezőinek országos munkaértekezletén.

Nyitóbeszédében pártunk frakcióvezetője elmondta, hogy a Magyar Szocialista Párt frakciója rendelkezik egyedül mind a 106 választókerületben társadalomszervezőkkel, vagyis azokkal a hírnökökkel, akik nem egyszerűen pártpolitikát képviselnek, hanem társadalom-alternatívát építenek. Ők azok a hírnökök, akiket meg lehet szólítani, akikkel szót lehet váltani, akiktől képviseletet, megoldást lehet kérni – jelentette ki a politikus.

Tóbiás József a társadalomszervezői hálózatról úgy vélekedett, hogy nagy értéke a frakciónak, mert rajta keresztül nemcsak szakmai és politikai kérdésekben tud megszólalni, hanem felszínre hozza azt, amitől leginkább tart a Fidesz: a valóságot.

Hiszen a Fidesz az elmúlt években kiépített egy olyan rendszert, amelyről még ők maguk is elhitték, hogy az a társadalom többségének érdekében létezik – fogalmazott a frakcióvezető. Ma már egyértelmű, hogy a társadalom többsége nem fogadja el ezt a rendszert, hanem tiltakozik és alternatívát keres.

A politikus hangsúlyozta, 2015-ben az MSZP kongresszusa megteremtette a feltételét annak, hogy azt a nyitást, ami a választókerületekben a frakció kezdeményezésére történt, kövesse az MSZP politikai és szervezeti felépítése is.

Ez azért fontos, mert a Fidesz legyőzéséhez csak helyi közösségek megszervezésével lehet eljutni 2018-ban – hangsúlyozta Tóbiás József, aki szerint ez, és nem a parlamenti viták fogják meghozni a bukásra ítélt, kevesek boldogulását hozó Fidesz-rendszer összeomlását.