MTI/mszp.hu | Belföld | magánnyyugdíj | Nyugdíj
2018. február 06. 14:32

Hol a magánnyugdíjvagyon? - Feljelentés-kiegészítés teszünk az ügyben

Feljelentéskiegészítést tesz a szocialista Korózs Lajos a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások ügyében, hogy cikkekkel és videofelvételekkel segítse a nyomozó hatóságok munkáját.
Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke január közepén jelentette fel mások mellett Orbán Viktort, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását. 
 
Korózs Lajos keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a jogászok szerint "az újkori magyar történelem egyik legjobban dokumentált állami csalássorozatával állunk szemben".
 
A politikus bemutatott egy videofelvételt, amelyen Matolcsy György volt nemzetgazdasági miniszter, a Magyar Nemzeti Bank mostani elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök magyaráz arról, hogyan működik majd az átlépés az állami nyugdíjrendszerbe.
 
Korózs Lajos elmondta, a feljelentéskiegészítésben Orbán Viktor és Matolcsy György nyilatkozatai mellett szerepelnek a fideszes Selmeczi Gabriellának, volt nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos mondatai is.
 
Hozzátette: a dokumentumban azt kéri a nyomozó hatóságtól, hogy állapítsa meg, közfeladati helyzettel való visszaélés történt.
 
Az MSZP-s politikus azt mondta, követelik a magánnyugdíjpénztári vagyonnal való elszámolást, a károsultak kifizetését és a tettesek felelősségre vonását.
 
Szólt arról is, hogy az, aki 2011-ben átment az állami nyugdíjrendszerbe, a statisztikai becslések szerint 70 százalékot veszített megtakarításaiból.
 
Elmondta, voltak olyan portfoliócsomagok, amelyeket százmilliárdos veszteségekkel értékesítettek.

Kapcsolódó párttagok