Hol tart a roma oktatás integrációja?

Egyre inkább növekszik a szegregációban érintett gyermekek száma, ráadásul a kormány nem veszi komolyan a kérdést – jelentette ki Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő hétfői napirend előtti felszólalásában.

Teleki László emlékeztetett: május másodikán a köztársasági elnöknek átadott petíciójára, melynek 12 pontjából három foglalkozik azzal, amit éppen kifogásol Brüsszel – ezek az oktatási esélyegyenlőség biztosítása a közoktatásban, az oktatási szegregáció felszámolása és a felnőtt szakképzés hiányosságainak fölszámolása.

A politikus azt kérdezte, megfelel-e a kormánynak, hogy azok a gyerekek, akik tizenhat évesen az oktatásból kikerülnek jellemzően segélyért állnak sorba, ahelyett hogy az adófizetők pénzét az oktatásra költenénk.

A fennálló problémát nem azért kell kezelni, mert Brüsszel ezt kívánja, hanem azért, mert a magyar társadalom is azt szeretné, hogy ne legyenek olyanok, akik eltartottak lesznek örök életükben, inkább segítsünk, hogy oktatással és fejlesztéssel az ország hasznos tagjaivá válhassanak – fogalmazott Teleki László.

Kapcsolódó párttagok