mszp.hu | Belföld | Elios OLAF Orbán Viktor Tiborcz István
2018. február 18. 13:30

Hol van Tiborcz István?

Elvárjuk Orbán Viktortól, hogy a délutáni országértékelőjén mondja el, mit tud az uniós pénzek elcsalásáról, és mondja meg, merre van Tiborcz István, akinek nagyon sok kérdésre kell felelnie – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás.

Az országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy lassan egy hónapja jelentette be az ügyészség, hogy megindította a nyomozást az Elios-ügyben, amit egyszer már sikertelenül lezárt. Azóta az egész ország ettől hangos, de van egy kulcsszereplő, aki mintha eltűnt volna, talán Magyarországról is, ez pedig maga Tiborcz István.

Harangozó bejelentette, hogy a következő napokban az MSZP önkormányzati képviselői a vej-botrányban érintett településeken kezdeményezni fogják a jogi bizottságok összehívását, a dokumentumok átvizsgálását, és ki kívánják deríteni, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) tavaly októberben elküldött levelének kézhezvétele óta a várost képviselő polgármester és a törvényességért felelős jegyző vajon mit tett az ügy kivizsgálása érdekében. Indítottak-e belső vizsgálatot, tettek-e feljelentést az ügyben? Nekik ugyanis ez törvényi kötelezettségük lett volna – figyelmeztetett.

Több mint egy hónapja derült ki, hogy az OLAF a magyar kormányhoz és az ügyészséghez fordult, mert arra a megállapításra jutott, hogy a közvilágítás korszerűsítésére szánt uniós pénzeket szervezetten csalták el Magyarországon. A szereplő minden esetben az Elios ZRt., volt, amelynek mindvégig vezető tisztségviselője, a pályázatok megnyerésekor pedig tulajdonosa nem más volt, mint Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök követlen családtagja, a veje – elevenítette fel a politikus, aki felszólította a miniszterelnök vejét, hogy ne bujkáljon tovább, ha pedig külföldön van, jöjjön haza és nézzen szembe azzal az országgal, amely a pénzéből az elmúlt években törvénytelenül gazdagodott.

Kapcsolódó párttagok