Belföld | Kello tankönyvek
2013. augusztus 21. 12:12

Hol vannak a tankönyvek?

Apolitikus szerint a tankönyvek érkezésének késlekedése is az oktatás központosításának kudarcát jelzi. Hangsúlyozta, a kabinet a gyerekes családokkal és a pedagógusokkal "tolt ki", hiszen ilyenkor az iskolák általában már át szokták adni a tankönyveket a szülőknek, akiknek ezután marad idejük azok becsomagolására, előkészítésére.

Ezzel szemben most a tankönyvek holléte, valamint az értük kifizetett milliárdok sorsa is kérdéses - mondta az MSZP elnökségi tagja, akinek közlése szerint hiába kérdeztek rá többször is, nem kaptak választ arra, miért kellett a szülőknek a szokásosnál több mint másfél hónappal korábban kifizetniük a tankönyvek árát.

Bangóné Borbély Ildikó elfogadhatatlannak és példátlannak nevezte a késlekedést, majd azt mondta, hogy az MSZP jövő évi kormányra kerülésével mindenekelőtt a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kisvállalkozók és a nyugdíjasok járnának jól. "Az MSZP igazságot fog szolgáltatni minden kisembernek, mindazoknak, akik ma nap mint nap a hátukon viszik Magyarországot" - fogalmazott.