Horváth Csaba az MSZP főpolgármester-jelöltje

A pártelnök bejelentette azt is, hogy Miskolcon Dr. Simon Gábor, Salgótarjánban Dóra Ottó, Veszprémben pedig Hartmann Ferenc indul a polgármesteri tisztségért. Szolnokon az elnökség Csák Lászlót és Radócz Zoltánt támogatja, a végső döntést a helyi szervezet hozza meg.

Horváth Csaba a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, „konfliktus helyett konszenzusra törekednek majd az új kormánnyal, mert az ország sikerét Budapest sikere is befolyásolja.” Hozzátette: a bezárt ajtók politikája helyett a nyitott ajtók politikáját valósítják meg.

Mesterházy Attila bejelentette, az MSZP parlamenti frakciója országgyűlési határozatot nyújt be „az állami adóhatóság működésével kapcsolatban szükséges haladéktalan kormányzati intézkedésekről”. Ennek elfogadásával a kormányzat az Országgyűléstől felkérést kapna a napokban az adóhatóságot érintő visszás ügyek tisztázására.

Az MSZP elnöke elmondta, a párt a határon túli magyarság érdekének képviseletét fontosnak tartja, ezért a Kolozsvárott meghirdetett nemzetpolitikai fordulatot folytatva a jövő héten Kárpátaljára látogat. Mint mondta az MSZP nagy örömmel tesz eleget az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség meghívásának az Ukrajnai Magyar Nemzeti Tanács ülésére.